Collecties bij Atria

In de bibliotheek en het archief van Atria bewaren we het erfgoed van vrouwen, hun organisaties en hun bewegingen. De collectie heet sinds 1935 Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV). We maken dat toegankelijk en stellen het materiaal beschikbaar voor onderzoek. Door het uitbrengen van beleidsadvies, eigen onderzoek en verzorgen van trainingen dragen we bij aan het actuele debat.

 Rosa Manus (1881-1943), Johanna Naber (1859-1941) en Willemijn Posthumus-van der Goot (1897-1989)

Tastbaar materiaal

Onze tastbare collecties bestaan uit boeken, tijdschriften, beeldmateriaal en archieven, muziekwerken en dagboeken, documentatiemateriaal over onderwerpen en personen.

Digitaal materiaal

Daarnaast heeft Atria een online archief met video-interviews, een 'full-text online' beschikbare collectie historische boeken, foto’s, affiches, voorwerpen, tijdschriften en archieven. Bovendien ontwikkelt Atria websites, databases en digitale dossiers waar in alle informatie over specifieke onderwerpen is samengebracht.

Unieke collectie

De bibliotheekcollectie van Atria heeft veel uniek materiaal: bijna 50% van de boeken en 80% van de tijdschriften is in geen andere bibliotheek in Nederland te vinden. De collectie is opgenomen in PiCarta en in Worldcat, de grootste bibliotheekcatalogus ter wereld. Documenten in de archieven zijn bijna altijd uniek.

Materiaal en informatie vinden

Alle materiaal en informatie uit onze collecties en databases is te vinden via de zoekfunctie. U kunt uw treffers uit en aanvinken op deel collectie en verfijningen aanbrengen. Ook wordt er ander materiaal aangeboden, die aan uw onderwerp gerelateerd zijn, bv blogs, web specials e.d., al of niet aan te vinken uiteraard.

Bent u uitsluitend op zoek naar een bepaald onderdeel van de collecties? Of u wilt graag een lijstpresentatie zien: klik dan op één van de deelcollecties in het linkermenu en gebruik de betreffende pagina.

U kunt ook gebruik maken van het verfijnd zoeken, u kunt dan vooraf verfijningen aanbrengen, trefwoorden gebruiken en andere opties die worden aangeboden.

Bijdragen aan de collectie?

Lees hier meer over welk materiaal.

Copyright databases Atria

Op de databases van Atria berust copyright. Het gebruik van de informatie is aan regels gebonden.
Disclaimer
 

© 2013 Atria Bezoekadres Atria: Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam, 020 - 6650820, info@atria.nl